Édes káposzta birsalmával
Az ősz egyik értékes gyümölcse a birsalma. Lekvár , kompót, leves formájában fogyasztjuk leginkább, pedig főételekhez is illik savanykás ízével. Jótékony hatása csökkenti az influenza, a megfázás tüneteit, gyulladáscsökkentő, és magas a C vitamin tartalma. Mindez a káposztának is tulajdonsága, így erősítik egymást. Ez az étel gyorsan elkészíthető, igazán őszi-téli melegítő hatású finomság.
Hozzávalók 2 tányérhoz:
1 kis fej káposzta fele, 1 birsalma, 1 édesburgonya , 2 gerezd fokhagyma, ínyenceknek kapribogyó és chilli, őrölt kömény, 2 szegfűszeg, borsikafű, őrölt koriander, só, olivaolaj, vagy kókuszzsír
A káposztát , birsalmát, édesburgonyát kockákra kell vágni, és 2-3 kanál olajban átkeverni. Hozzáadni a préselt fokhagymát , fűszereket ízlés szerint, kivéve a kapri bogyót. Néhány percig párolni , majd kevés vizet aláöntve, lefedve puhára főzni. Ha elkészült, akkor keverjünk hozzá 1 - 2 kanálnyi kapribogyót.Ha ez nem elég tartalmas neked, lehet krumpli pürét készíteni mellé. Ezt is érdemes fűszerezni, a fenti fűszerekből válogatva, pirított hagymával és kókuszzsírral.