Fűszeres vörösbabkrém
Gyors reggeli
A bab több száz változatban jelenik meg Földünkön. Évezredek óta táplál minket. Egyik legelismertebb hatása , hogy a szívműködést pozitívan befolyásolja.Rostokban gazdag, jelentős növényi fehérje, folsav, B vitamin, és kálium forrás. Megfelelő fűszerezéssel a gázképző hatása módosítható. Fogyasszunk hozzá piros, és zöld növényi alkotókat, mint pl. petrezselyem és koriander levél, paradicsom, kápia paprika. Ezek, a babban lévő vas felszívódását a C- vitamin tartalmuknál fogva is segítik. Ha konzervet használunk, nézzük meg tartalmaz-e cukrot. Ha tartalmaz, ne azt a fajtát válasszuk. A cukor sok mindent negatívan befolyásol az emésztésünkben.
Hozzávalók: 40 dkg főtt,vagy konzerv vörösbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanál oliva olaj, borsikafű, őrölt zöld kardamom, só, vágott petrezselyem, vagy koriander levél, 2 paradicsom, pirítós kenyér.
A babot 1 kanál levével, az olajjal, és a fűszerekkel ( zöldleveles fűszer kivételével ) botmixerrel krémmé keverjük. A zöldleveles fűszereket összevágva rászórjuk, pirítóssal, és paradicsommal tálaljuk.