Retekleves rukkolával
Töprengtem kicsit ,mi legyen az első étel, amit megosztok veletek. Egy könnyű levessel kezdem. Egy adagos ételmennyiségek az alapanyagok, de egy adag nálam két tányérnyi. Elkészítési ideje: 25 perc
Hozzávalók:
-
2 nagy zöldhagyma
-
2 nagy piros retek
-
1-2 cikk fokhagyma
-
1 teáskanál vegyeszöldség keverék ( sós, vagy szárított)
-
¼ kápia, vagy kaliforniai paprika
-
1-1 púpos evőkanál petrezselyemzöld, koriander levél, rukkola összevágva apróra
-
só, szurokfű vagy csombor, őrölt koriander, és lehet valamilyen keleti fűszerkeverék amit szeretsz, én zöld kardamont, és curryt is teszek bele,egy-egy csipetnyi mindegyikből.
-
kókusz zsír, vagy más olaj, amit használsz
A hozzávalókat paprika, retek, zöldhagyma, kicsire összevágod. Ha nincs más zöldfűszer, csak petrezselyem az is jó, ami van a háromból, vagy mindhármat apróra vágod, mint ahogy a petrezselymet.
Az olajat megmelegíted, rárakod az összevágott retket, paprikát, és zöldhagymát, megfűszerezed, 1-2 percig átforralod, felöntöd vízzel kb. 2-3 bögre, ki milyen sűrűn szereti. Ha felforr, 5 percig forralod, majd a rukkolát, beleteszed a préselt fokhagymával. Forralod még 5-8 percig, és hozzáadod a petrezselymet, ha van koriander levelet. Összeforralod, még néhány percig, és kész. Én roppanósra szoktam hagyni a retket, de lehet tovább főzni ,ha puhábban szeretnéd.