2019. sze 18.

Előszó

írta: Yllieh
Előszó

 Kedves Olvasó!

Ebben a blogban  egy ma még fontos emberi szükséglet, az étkezés, és a főzés művészete, és a tudatosság  áll a középpontban. Az étkezésről , a tévhitekről, az ételekről, összetevőkről , azok hatásáról kicsit másképp, mint eddig.

Recepteket olvashatsz könnyen, és gyorsan elkészülő ételekről, amik hús mentesek. A legtöbb étel nélkülözi a cukrot, a hagyományos  liszteket, a tejterméket és a tojást is. Ezek inspirációk, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle ízlésünk van az adott pillanatban. A szabály az, hogy nincs szabály! A fűszerezés, a főzésidő, az összetevők, a pikánssága, változtatható, ízlésed szerint.

 Mi határozza meg, hogy hogy étkezik, mit eszik az ember?

Nagyon sok minden.. A genetikai jellemzői, a szokások, amik gyerekkorban épültek be, de leginkább bármilyen különös is a pillanatnyi tudatszintje,  mondhatom úgy is, a tudati intelligenciája. Ehhez alkalmazkodik a testi igénye, és ehhez képest változik mit választ, és mennyit eszik. Mond meg mit eszel, megmondom ki vagy ! Ez nem bírálat, az összehasonlításnak itt nincs helye. Mindenki úgy, és azt eszik, amit szeretne, és tud. Ha megerőszakolod magad, nem fog segíteni a mások által egészségesnek mondott étkezés. Nagyon sokáig lesznek még húsevők, az evolúció mindenkiben más ütemben zajlik, de hatunk egymásra, hatunk mindenre, még ezzel is, hogy inspirációt adunk egy új dolog kipróbálására.

Rólam - A név, amivel a bejegyzéseket posztolom azért lett Yllieh, mert a jelenlegi nevem minden variációja, de még a hozzám tartozó egyéb névhasználat is foglalt volt. Így, egy nagyon- nagyon régi életemhez tartozó nevet adtam meg. De maradhatunk a Zsunál, Zsuzsánál is , és remélem minél többen visszajeleztek, kérdeztek.

Kellemes íz élményeket, és hallgass a testedre!

 

 
gyumi.jpg

 

 

Szólj hozzá

ételek húsmentes ízek gyorsan elkészül